Bradomanija!

Brade su ponovo u modi! Ako obradite pažnju, zapazićete sve više „bradonja“ oko sebe. Zanimljivo je to što su u pitanju mahom mladi muškarci od recimo 20-40 godina. Mislim da je današnja bradomanija potreba modernog mladog muškarca da bradom, istaknutim muškim odličjem naglasi svoju muževnost, snagu, i sposobnost. Vekovima unazad, brada je bila sinonim statusa, moći i hrabrosti. Kada malo bolje razmislim, stvari se nisu mnogo promenile… I to je dobro. Moderan muškarac želi da pleni i osvaja svojom harizmom i da istakne svoju moć.  

Brada u pozitivnom kontekstu je ona koja je negovana, čista i samo kao takva ima neki smisao postojanja. Ona druga, zapuštena i prljava budi jednu jedinu asocijaciju i misao – gde su makaze!?

E sad, da bi se došlo do negovane i gotovo savršene brade, nije baš tako lako.

Na prvom mestu, treba biti strpljiv. Dakle, naoružajte se strpljenjem, makaze i trimer sakrijte i pustite vašu bradu da polako raste oko mesec dana. Doduše, tempo rasta je individualan. Suština je u tome da posle ovog perioda uvidite kvalitet, gustinu vaše brade i da sve dlake ravnomerno porastu.

Sledeći korak je da se odlučite za oblik i dužinu brade koji najviše odgovaraju vašem obliku lica a i karakteru. Ovde, budite realni, ostavite želje po strani.

Kada već pričamo o oblikovanju brade, jako je važno da nabavite dobar alat. Dakle, trimer, makaze, za šta god se odlučite, samo nemojte posegnuti za bilo kojim alatkama, neka budu kvalitetne.

A sada, najvažniji deo je nega brade. To podrazumeva čitavu paletu koraka.

Najpre, bradu treba prati svakodnevno. Takođe, tretirajte je više puta dnevno dobrim uljem i voskom kao što to inače treba raditi i sa kosom. Nakon pranja, nikako ne treba trljati bradu peškirom i grubim pokretima da bi se osušila. Umesto toga, lagano utapkajte peškir u bradu tek toliko da se voda ne bi cedila sa brade.

Koliko će vaša brada izgledati zdravo, primarno zavisi od vaše genetike ali i od vaše kompletne ishrane. Pošto je u osnovi brada sastavljena od proteina i masnoća, za njen, pre svega zdrav izgled izuzetno je važan unos kompleka vitamina B. Iz tog i mnogo drugih vitalnih razloga, obogatite svoju ishranu mesom, žumancem, orašastim plodovima, mlečnim proizvodima i zelenim povrćem. Ukoliko uzimate suplemente, zapamtite, oni nikada ne mogu da nadomeste raznovrsnu i zdravu ishranu već samo da pruže dodatnu pomoć u ishrani čitavog organizma.

I, na kraju, dolazi najzanimljiviji deo. Ma koliko da ste u „mačo“ fazonu, priznajte da volite i uživate u parfemima, kremama i sličnim mirisnim aksesoarima.

Zato, samo hrabro zavirite u mirišljavi svet nove kolekcije koja je pred vama. Dobrodošli u svet „Bradonja“! Ova kolekcija je napravljena isključivo od prirodnih sastojaka, neškodljivih i pažljivo biranih. Broj mirisnih nota koje su zastupljene u kolekciji „ Bradonja“ su zapravo jedna izuzetna simfonija u kojoj će svaki ponosni nosilac brade sigurno pronaći baš svoju, onu pravu mirisnu notu…